Konfitura z czerwonej cebuli z miodem czosnkiem i octem balsamicznym
28,00zł brutto
Ręcznie przygotowana – bez dodatku sztucznych konserwantów – konfitura to prozdrowotne i smakowe walory czerwonej cebuli w zaskakującym wydaniu. Warzywo to słynie z silnych przeciwutleniaczy o właściwościach przeciwzapalnych (a więc zapobiegających chorobom serca czy rakowi). Cebula obniża również wysoki poziom cukru we krwi i zapobiega namnażaniu się bakterii Helicobacter pylori – przyczyniającej się do powstawania wrzodów żołądka. Wiadomo też, że pozytywnie wpływa na odporność.
Brak w magazynie
- Wysyłka w 2-3 dni robocze
Opis
Ręcznie przygotowana – bez dodatku sztucznych konserwantów – konfitura to prozdrowotne i smakowe walory czerwonej cebuli w zaskakującym wydaniu. Warzywo to słynie z silnych przeciwutleniaczy o właściwościach przeciwzapalnych (a więc zapobiegających chorobom serca czy rakowi). Cebula obniża również wysoki poziom cukru we krwi i zapobiega namnażaniu się bakterii Helicobacter pylori – przyczyniającej się do powstawania wrzodów żołądka. Wiadomo też, że pozytywnie wpływa na odporność.
Czerwona cebula w towarzystwie octu balsamicznego, czosnku i miodu to całkiem nowy słodko-kwaśny, lekko ziołowy posmak tego dobrze znanego warzywa. Konfitura znakomicie nadaje się jako dodatek do serów, mięs i pasztetów. Swoim ciekawym smakiem urozmaici walory nawet najprostszych potraw, dodając im wyrazistości.
przetwór warzywny
195 g
RawForest
Produkt pasteryzowany, bez dodatków środków konserwujących
Składniki: cebula czerwona 90%, miód, ocet balsamiczny (gotowanych moszcz gronowy, ocet winny) czosnek, tymianek.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna 290 kJ/68 kcal
tłuszcz 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe 0,2 g
węglowodany 14,3 g w tym cukry 2,9 g
białko 1,7 g
sól 0,02%
Najlepiej spożyć przed
Przechowywać w suchym i chłodnym miejsca
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni
Wyprodukowano w Polsce dla MGM Biznes sp. z o.o. ul. Wróblewskiego 19a 93-578 Łódź