Konfitura z czerwonej cebuli z miodem czosnkiem i octem balsamicznym

28,00 brutto

Ręcznie przygotowana – bez dodatku sztucznych konserwantów – konfitura to prozdrowotne i smakowe walory czerwonej cebuli w zaskakującym wydaniu. Warzywo to słynie z silnych przeciwutleniaczy o właściwościach przeciwzapalnych (a więc zapobiegających chorobom serca czy rakowi). Cebula obniża również wysoki poziom cukru we krwi i zapobiega namnażaniu się bakterii Helicobacter pylori – przyczyniającej się do powstawania wrzodów żołądka. Wiadomo też, że pozytywnie wpływa na odporność.

Brak w magazynie

  • Znak "check" Wysyłka w 2-3 dni robocze

Opis

Ręcznie przygotowana – bez dodatku sztucznych konserwantów – konfitura to prozdrowotne i smakowe walory czerwonej cebuli w zaskakującym wydaniu. Warzywo to słynie z silnych przeciwutleniaczy o właściwościach przeciwzapalnych (a więc zapobiegających chorobom serca czy rakowi). Cebula obniża również wysoki poziom cukru we krwi i zapobiega namnażaniu się bakterii Helicobacter pylori – przyczyniającej się do powstawania wrzodów żołądka. Wiadomo też, że pozytywnie wpływa na odporność.

Czerwona cebula w towarzystwie octu balsamicznego, czosnku i miodu to całkiem nowy słodko-kwaśny, lekko ziołowy posmak tego dobrze znanego warzywa. Konfitura znakomicie nadaje się jako dodatek do serów, mięs i pasztetów. Swoim ciekawym smakiem urozmaici walory nawet najprostszych potraw, dodając im wyrazistości.

przetwór warzywny

195 g

RawForest

Produkt pasteryzowany, bez dodatków środków konserwujących

Składniki: cebula czerwona 90%, miód, ocet balsamiczny (gotowanych moszcz gronowy, ocet winny) czosnek, tymianek.

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna 290 kJ/68 kcal

tłuszcz 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe 0,2 g

węglowodany 14,3 g w tym cukry 2,9 g

białko 1,7 g

sól 0,02%

Najlepiej spożyć przed

Przechowywać w suchym i chłodnym miejsca

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni

Wyprodukowano w Polsce dla MGM Biznes sp. z o.o. ul. Wróblewskiego 19a  93-578 Łódź